Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ



Άρθρο της Θωμαής Παγιάντζα, εκπαιδευτικού Β'βάθμιας εκπαίδευσης


ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Πώς μαθαίνουν τα παιδιά μας ότι τα επτά φωνήεντα είναι… πέντε και τα σύμφωνα πιο περίεργα από αυτά που ξέραμε

Να λοιπόν που οι μετριότητες ανακυκλώνονται παρά τον ρου της ιστορίας. Να λοιπόν που η ψήφος των Ελλήνων δεν έμαθε από τα λάθη της…
Ζαλισμένη από την εκλογική της επιτυχία και εξουθενωμένη από το κατόρθωμα του ανιστόρητου ιστορικού σχηματισμού,  η νέα κυβέρνηση, επιδίδεται σε αγώνα δρόμου όπως αποκαλεί , προκειμένου να πετύχει εκείνη την περιβόητη αναδιαπραγμάτευση που πλέον έχει πάρει τη μορφή και τα οστά του αόρατου Godot!
Στο μεταξύ καθόσον η τηλεθεάτρια των τούρκικων σήριαλ ασχολείται με τις 35 λιμουζίνες που απαρνήθηκαν κάποιοι βουλευτές, στη χώρα καταφθάνουν καθημερινά γκαουλάιτερ , επίτροποι-ανθύπατοι και λογής - λογής «επιστάτες» προκειμένου να μας κηδεμονεύσουν πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη της σιδηράς Μέρκελ… πάντα υπό το συντονισμό του Χορστ Ραίχενμπαχ!
Και εμείς εκεί… στο θεωρείο… θεατές κρυμμένοι κάτω από το ίδιο μας το προσωπείο. Καρτερούμε κάτι, μόνο που πλέον δεν ξέρουμε ούτε πού πάμε ούτε γιατίαργοπεθαίνουμε σαν λαός και χρεοκοπημένος πνευματικά και απένταρος….
Ανεχτήκαμε εκείνους που τη σφαγή στη Σμύρνη την χαρακτήρισαν «συνωστισμό» και τώρα είμαστε πάλι έτοιμοι να δεχτούμε την προσβλητική αφαιρετική παρέμβαση στη γλώσσα μας…
Δεν είναι λέει 7 τα φωνήεντα αλλά 5!
Στο νέο βιβλίο γραμματικής της Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού τα παιδιά μαθαίνουν ότι τα φωνήεντα είναι πέντε: α, ι ,ο, ε, ου!
Μα το «η» το «υ» και το «ω»;
Και τα σύμφωνα δεκαοχτώ: β,γ,δ,μπ,ντ,γκ,φ,χ,θ,κ,π,τ,λ,ρ,μ,ν,σ.
Τα «ζ» και «ξ»;..
Έτσι απλά προστέθηκε ως φωνήεν και ο δίφθογγος ου, προφανώς από μίμηση της αγγλικής, την οποία το υπουργείο μας φαίνεται ότι έχει ως πρότυπο…
Κάπως έτσι , στις αρχές της δεκαετίας του ’90, λίγο έλειψε να έχουμε διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία επειδή σε μία έγγραφη απάντησή μας κάποιος αφαίρεσε το «νι» από ένα αρνητικό «δεν», μετατρέποντάς το σε εμφατικό «δε»!
Μα καλά, πρέπει να θυσιάσουμε την γλώσσα μας για να μοιάσουμε στους δυτικούς, για να γίνουμε αρεστοί από αυτούς; Οι οποίοι, επανήλθαν και ζητούν πλέον την ίδια μας την πατρίδα; Από τα θεμέλια γκρεμίζεται καλύτερα ένα οικοδόμημα….
Αλήθεια,  πώς κατάντησες έτσι Έλληνα; Έδωσες Γη, Ύδωρ και Ήλιο και τώρα, που  η μόνη σου έννοια είναι ο επιούσιος  είναι αδύνατο να αντιδράσεις γιατί θα πρέπει να κουραστείς!
Μέχρι τις 17 Ιουνίου φώναζες καταγγέλλοντας ότι σε απομυζούν. Τώρα τους αφήνεις να σου πάρουν και τον μοναδικό πολιτισμό σου, εκείνον που σε ξεχώρισε από τους βαρβάρους !
Από φαρμακείον εις φαρμακείον και από Μνημόνιον εις Μνημόνιον... Και κάπου εκεί… σε βάθος χρόνου μια παιδική φωνή να «ταράζει» τον αέρα: ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΕ;

Πηγή: Inlaw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου