Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ





ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ


«Μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και ενώ ο Τουρισμός μας έχει πληγεί καίρια σε όλα τα επίπεδα, η 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού - Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) δεν είναι καλή εξέλιξη.

Από την άλλη πλευρά, κατανοούμε τους εργαζόμενους στον Τουρισμό-Επισιτισμό για το γεγονός ότι θέλουν να διαφυλάξουν θεσμικά και εργασιακά κεκτημένα, καθώς και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους. Ειδικά σε καιρό κρίσης, βλέπουμε κάθε εργαζόμενο ως έναν συνάνθρωπο που αγωνιά για το ψωμί και την οικογένειά του.

Στο ζήτημα που έχει προκύψει ελπίζουμε και προτείνουμε να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η καλή πίστη. Η όποια σύγκρουση προκαλεί μόνο περαιτέρω ζημιά στον κλάδο, με αποτέλεσμα να χάνουν στο τέλος τόσο οι εργοδότες, όσο και οι εργαζόμενοι, όπως και η χώρα συνολικά. Μην ξεχνάμε ότι ο Τουρισμός ήταν και είναι κύρια πηγή παραγωγής πλούτου και θέσεων απασχόλησης.

Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, ρίχνοντας εργαζόμενους και εργοδότες στην αρένα του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού». Η μνημονιακή πλατφόρμα που εφαρμόζει η τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σημαίνει για τον Τουρισμό, διατήρηση των τιμών και των χρεώσεων στα ύψη, φορολογικό σαφάρι σε βάρος των επιχειρηματιών, ακύρωση κάθε επενδυτικού κινήτρου ή στήριξης της τουριστικής επιχειρηματικότητας, εξόντωση των εργαζομένων ως προς τις αποδοχές και τα δικαιώματά τους, συνεχή απαξίωση συνολικά του τουριστικού προϊόντος και πτώση της τουριστικής κίνησης.

Τέλος, δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να τηρήσει επιτέλους τις προεκλογικές της εξαγγελίες και να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες προκειμένου να πάρει ξανά εμπρός η βαριά βιομηχανία του Ελληνικού Τουρισμού και όχι να περιορίζεται σε ευχολόγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου