Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Έρχονται απολύσεις για 150.000 δημοσίους υπαλλήλους


Σε εκκρεμότητα παραμένει και η αξιολόγηση των 711.655 υπαλλήλων του Δημοσίου (γίνε­ται από κοινού με την τρόικα και ξένους συμβούλους) με στόχο να φύγουν 150.000 άτομα έως το τέλος του 2015. Η διαδικασία που θα κρίνει τις ζωές πολλών ελληνικών οικογενειών, βασίζε­ται στα αποτελέσματα της απο­γραφής που ξεκίνησε το καλο­καίρι του 2010 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Βάσει όσων τότε είχαν ανα­κοινωθεί, θα έπρεπε το αργότε­ρο έως τον Μάρτιο του 2011 να ήξερε το κράτος πόσους απα­σχολεί σε υπουργεία, περιφέ­ρεια αλλά και στον λεγόμενο ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλα­δή σε ΔΕΚΟ και φορείς ιδιωτικού δικαίου. Η απογραφή, όμως, δεν έφτασε ποτέ στις ΔΕΚΟ. Αλλά και στο υπόλοιπο Δημόσιο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Πληρωμών, στο «στενό» Δημόσιο έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενσωμάτωσης του 87% των υπαλλήλων, δηλαδή 623.140 ατόμων. Οι υπόλοιποι για διάφορους – γραφειοκρατι­κούς κυρίως λόγους – δεν φαί­νονται. Με βάση τα ίδια στοιχεία, τα υπουργεία που έχουν μείνει πίσω είναι το Ανάπτυξης, το Ερ­γασίας, το Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υποδομών αλλά και το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κατάσταση περιπλέκεται πλέον, καθώς αρχικά η απογρα­φή είχε δείξει 768.009 υπαλλή­λους ως μισθοδοτούμενους από το κράτος (31 Ιουλίου 2010). Τώρα, η κυβέρνηση καταγράφει 711.655 άτομα, από τα οποία το 87% έχει επιβεβαιωθεί.

Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι πρόοδος υπάρχει. Προσθέ­τουν όμως ότι σήμερα οι καθυ­στερήσεις δεν συγχωρούνται, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις, αφού δεν υπάρχει συνολική εικόνα για το πόσοι δούλευαν στο Δημόσιο το 2010, πόσοι εργάζονται φέτος και εν τέλει αν ο κανόνας 1 προς 10 τηρήθηκε και από ποιους, ει­δικά στον ευρύτερο δημόσιο το­μέα.


πηγη: topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου