Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σε δημοκρατική εγρήγορση καλεί τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριάκος μητσοτάκης
Για κρίση δημοκρατίας και πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν την διάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικά με το πρωτοσέλιδο της Αυγής για προσωπική υπόθεση δικαστή του ανωτάτου δικαστηρίου.
«Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε απααράδεκτες μεθοδύσεις που είχαν μονο σκοπό την πίεση σε δικαστές ενόψει της διάσκεψης του ΣτΕ που θα έκρινε την συνταγματικότητα του νόμου Παππά» είπε ο κ. Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής.
Ανεβάζοντας τους τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «παρακράτος ανομίας τις μεθοδεύσεις πριν τη διάσκεψη του ΣτΕ».
«Η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου υποκλέπτεται και γίνεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο. Πρόκειται για φαινόμενο που μοιάζει με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «ποτέ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής δικτατορίας δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση από δικαστές γιατί δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα μεθοδεύσεων για την ηθική εξόντωση όσων βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση».
Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε μάλιστα το σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή και τόνισε στην κυβέρνηση να μην διανοηθεί να φέρει ξανά την πραξικοποηματική τροπολογία του Παππά.
Ζήτησε, επίσης, η αρμοδιότητα για τα κανάλια να επιστρέψει στο ΕΣΡ και να καταργηθεί ο περιορισμό στον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών.
«Καλώ όλους τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση. Οι μεγάλες κατακτήσεις δεν μπορούν να καταργηθούν από μια αυταρχική κυβέρνηση που μόνο στόχο έχει την παραμονή της εξουσίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η πατρίδα δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των Θεσμών, άλλη καταρράκωση της διεθνούς της αξιοπιστίας».
«Κάθε ημέρα που περνά καθιστά την ανάταξη της χώρας και γι αυτό επιμένουμε ότι είναι επιβεβλημένη μια πολιτική αλλαγή ώστε να επουλώσουμε τα βαθιά τραύματα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Πριν από δύο χρόνια είχε κυριαρχήσει η άποψη ότι τα πράγματα στη χώρα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Δυστυχώς έγιναν και σήμερα ο Τσίπρας στη βαθιά οικονομική κρίση που προκάλεσε με τους χειρισμούς του προσθέτει μεθοδεύσεις που διχάζουν την κοινωνία» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πηγή: eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου