Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλου

Ποινική δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, καθώς και άλλων τριών ατόμων.

Τη δίωξη απήγγειλε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων, στη μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης του δήμου, προσώπων. 

Για το σκέλος που αφορά το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη απ’ αυτήν της υπεξαίρεσης. 

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στο πολυσέλιδο πόρισμά της διαπίστωσε καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων και των συζύγων τους, που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές. 

Οι εμπλεκόμενοι, κατά την ανωμοτί εξέτασή τους σε προανακριτικό στάδιο, φέρεται να είπαν ότι πρόκειται για τους «κόπους μιας ζωής», ενώ έκαναν, παράλληλα, λόγο για καταθέσεις που προέρχονται από επενδύσεις.

Όλοι αναμένεται το επόμενο διάστημα να απολογηθούν για την εν λόγω υπόθεση στον γ’ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. 


ΠΗΓΗ :
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου