Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟ!

Και όπως είχε προαναγγελθεί ή προβλεφθεί η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά δεν την απασχόλησε τα φλέγοντα ζητήματα για την Ελλάδα και την κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Μαξίμου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο τέλος της συνέντευξης σε ερώτηση για το χρέος που κλήθηκε να απαντήσει η Καγκελάριος Μέρκελ, κατηγορηματικά είπε ότι δεν συζητήθηκαν τέτοια θέματα παρά μόνο διμερή, και ότι απλά...άκουσε την άποψη Σαμαρά για την μέχρι τώρα πορεία της χώρας.

1ον) Ο Σαμαράς είπε ότι ενημέρωσε την Μέρκελ για την ανάγκη ύπαρξης φοροελαφρύνσεων. Η Μέρκελ ούτε είπε τίποτα στο άνοιγμα των δηλώσεων. Ούτε καν στις ερωτήσεις δεν έθιξε η ίδια το θέμα.

2ον) Για πιθανή ύπαρξη νέου μνημονίου, δυστυχώς ο πρωθυπουργός καρφώθηκε.....Ξεκαθάρισε ότι ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ πιστεύει ότι δεν απαιτείται τρίτο μνημόνιο. Αντιλαμβάνεται καθένας ότι αν είχε συμφωνήσει η Μέρκελ ο Σαμαρά θα άνοιγε την φράση με τον όρο "ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ", αλλά τελικά απλά εξέφρασε την άποψη του και φαίνεται ότι η Μέρκελ αυτή την άποψη δεν την συμμερίζεται καθόλου.
Μάλιστα ο Σαμαράς έκανε κάτι χειρότερο......προανήγγειλε ότι θέλει μετά την λήξη του προγράμματος, νέο Μνημόνιο ελληνικής εμπνεύσεως, ένα ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, όπως το ονόμασε. Και όταν λέμε μεταρρυθμίσεις, ξέρουμε τι είναι.....Ελαστικοποίηση συνθηκών εργασίας, μειώσεις συντάξεων, απολύσεις, ξεπούλημα ιδιωτικής περιουσίας!

3ον) Καμία κουβέντα για την βιωσιμότητα του χρέους. Ακόμα και ο Σαμαράς μετέθεσε την κουβέντα για αργότερα! Η Μέρκελ βέβαια είπε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε καθόλου!

Φιάσκο, με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη συνάντηση. Ειλικρινά τσάμπα τα έξοδα του συγκεκριμένου ταξιδιού. Σφαλιάρα έφαγε ο Σαμαράς από την Μέρκελ, και ο λόγος απλός....ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟ! 



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/09/blog-post_929.html#ixzz3EBNZ8nWM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου