Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Spiegel: Επιπλέον 150 μεταρρυθμίσεις θα ζητήσουν οι δανειστές μας!


Ακόμα 150 νέες μεταρρυθμίσεις θα ζητήσουν οι δανειστές από την Ελλάδα,  καθώς βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, αναφέρει στην έκδοση της Κυριακής το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Στο δημοσίευμά του το Spiegel, αναφέρει ότι η Αθήνα θα λάβει τελικά τη διετή επιμήκυνση για την εφαρμογή του προγράμματος, αλλά αυτή η καθυστέρηση θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των επιπρόσθετων μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να ζητηθούν από την Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η χαλάρωση του κανόνα προσλήψεων – απολύσεων στο δημόσιο, αλλαγές στον κατώτατο μισθό και κατάργηση συγκεκριμένων επαγγελματικών προνομίων.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως οι πιστωτές, περιλαμβανομένων και των κρατών της ευρωζώνης, θα υποστούν νέο κούρεμα ή διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους που έχουν στην κατοχή τους, γεγονός που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα χρηματοδοτήσουν τη νέα ελληνική διάσωση.

Τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην ιδιοκτησία της η ΕΚΤ δεν θα υποστούν κούρεμα, διότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με χρηματοδότηση της Ελλάδας από την Τράπεζα, η οποία και απαγορεύεται ρητά.

Η Ελλάδα θα κληθεί να πείσει την τρόικα πως έχει σημειώσει επαρκή πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το μνημόνιο προκειμένου να λάβει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Η έκθεση της τρόικας αναμένεται, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, να δει το φως της δημοσιότητας έως τις 12 Νοεμβρίου το αργότερο.

 ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου