Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Kοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα πιθανολογεί το πρακτορείο Roiters


voyli

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο θα κριθεί η βιωσιμότητα της κυβέρνησης, δηλαδή όταν κληθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των μέτρων λιτότητας ύψους 11,5 δις ευρώ.
Το μέγιστο πρόβλημα πολλών βουλευτών είναι ότι ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα κανείς δεν εγγυάται, όπως λένε, ότι θα κατορθώσουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη.
Οι πληροφορίες του SPIROSPERO.GR αναφέρουν ότι είκοσι τουλάχιστον βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προβληματίζονται αν τελικά θα ψηφίσουν τα μέτρα. Η κυβέρνηση διαθέτει την στήριξη 178 βουλευτών και έμπειροι κοινοβουλευτικοί λένε ότι η υπερψήφιση των μέτρων λιτότητας είναι σε οριακό σημείο, επειδή οι τρείς αρχηγοί δεν θα τολμήσουν να θέσουν θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Το πρακτορείο Roiters εκτιμά ότι ακόμα και αν υπερψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας η εφαρμογή τους παρουσιάζει τεράστιες δυσκολίες, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται για πέμπτη χρονιά σε ύφεση. Το πρακτορείο δεν αποκλείει να ξεσηκωθούν οι πολίτες από την ανέχεια και την αδυναμία να πληρώσουν τους τεράστιους φόρους.
πηγή:Στα Παρασκήνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου